Ons lidmaatschap van VBO

Als makelaarskantoor zijn wij aangesloten bij VBO, de vereniging van makelaars en taxateurs. VBO is de snelst groeiende brancheorganisatie van Nederland met inmiddels ruim 1.200 aangesloten makelaars en taxateurs.

Om lid te zijn van VBO, moet je als makelaar in het bezit zijn van de juiste papieren, gecertificeerd zijn (of daarvoor in opleiding zijn) en je kennis permanent op peil houden. Dankzij meerdere kennisbijeenkomsten in het jaar en verplichte permanente educatie blijven we als VBO-makelaar continu op de hoogte van de laatste kennis van en inzichten in de vastgoed- en woningmarkt. Dit biedt ons de mogelijkheid om jou als klant de kwaliteit en dienstverlening te kunnen bieden die je mag verwachten van een deskundig makelaar.

Als VBO-makelaar beschikken wij over een database met historische en actuele woninginformatie. Deze informatie zorgt ervoor dat wij jou van goed onderbouwd advies kunnen voorzien en dat we sterker staan in iedere onderhandeling.

Als consument kun je ervan uitgaan dat een VBO-makelaar deskundig is en zich als een goed opdrachtnemer gedraagt. Denk hierbij aan het opmaken van een correcte verkoopadvertentie, het ontvangen van potentiële kopers of huurders, het voeren van gedegen onderhandelingen en het wijzen op bepaalde risico’s.

Heb je onverhoopt toch een klacht of is er een geschil tussen ons ontstaan? En wij komen er samen niet uit? Dan is het goed om te weten dat je als klant van een VBO-makelaar terecht kunt bij de Commissie Makelaardij van de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken (SGC). Daarnaast zijn wij lid van het onafhankelijk Tuchtcollege Makelaardij Nederland (TCMNL). Tenslotte zijn wij als VBO-lid verplicht om ons te verzekeren tegen schade door beroepsfouten. Dit geeft je nog meer zekerheid.

Meer weten over VBO? Ga naar www.vbomakelaar.nl.

Samen sterker. Daar gaan wij voor.

Bekijk hier de VBO Algemene Consumentenvoorwaarden Makelaardij, de VBO Beroeps- en gedragscode en Het reglement op de Tuchtrechtspraak welke wij als VBO-kantoor hanteren/ volgen.

Gratis waardebepaling in 1 minuut