Wonen in Rotterdam

Wonen in Rotterdam kan in vele wijken, gebieden en verschillende soorten huizen. Rotterdam heeft een plek voor iedereen. Zo is er een bruisende binnenstad en woon je rustiger in gebieden aan de rand van de gemeente. Desalniettemin net zo spectaculair. Ieder gebied heeft zijn eigen kenmerken en woonsferen. Hoe dan ook is Rotterdam een stad vol met internationale (sport)evenementen, cultuur, architectuur, festivals en nog veel meer. Groengebieden, parken en wateren zijn er natuurlijk ook te vinden voor degene die van iets meer rust houden. Wonen in Rotterdam biedt ongekende mogelijkheden.

Rotterdam in cijfers

Aantal inwoners:623.652
Gem. inkomen per inwoner in €:€25.953
Aantal woningen:287,913
Aantal koopwoningen:97.890
% koopwoningen t.o.v. totaal:34%
Gem. WOZ-waarde in €:€248.310

Huizen te koop in Rotterdam

In een grote stad als Rotterdam staan er altijd wel huizen te koop. Je kunt er redelijkerwijs vanuit gaan dat er altijd wel minimaal 1.000 huizen te koop staan in Rotterdam. Van appartementen tot rijtjeswoningen mag je uitgaan van een vraagprijs tussen de €440.00 en €750.000. Natuurlijk is het afhankelijk van de locatie. Zo betaal je in hartje centrum een veel hogere vraagprijs dan verderop in de stad. Wanneer je een huis wilt kopen in Rotterdam moet je soms snel beslissen. De gemiddelde verkooptijd is slechts 15 dagen. Dichtbij Makelaardij helpt je graag om je droomwoning in Rotterdam te vinden.

Het meest recente nieuwbouwproject in Rotterdam, misschien ook wel de bekendste, is de Zalmhaventoren aan de voet van de Erasmusbrug. Inmiddels is bekend geworden dat er nog een nieuwe woontoren komt die nóg hoger zal worden. Verder is Rotterdam op veel plekken aan het bouwen en innoveren. Of je in Rotterdam Oost, West, Centrum of op Zuid een huis wilt kopen, er zijn veel nieuwbouwprojecten.

Gebieden in Rotterdam

Uiteraard ben je benieuwd naar welke gebieden er in Rotterdam zijn en hoe het is om daar te wonen. Wij zijn actief in heel Rotterdam, dus bekijk vooral de mogelijkheden:

Wat Dichtbij Makelaardij voor jou doet

Ben je van plan om in Rotterdam te gaan wonen of verhuizen? Dichtbij Makelaardij helpt jou om je doel te bereiken. Wij geloven dat jij dan iemand verdient die dichtbij je staat. Iemand die je ondersteunt en volledig ontzorgt van het begin tot het einde. Kortom, iemand die je verder brengt. Dichtbij Makelaardij is dé makelaar van Rotterdam en omgeving en wil jou graag verder brengen.

Aankoopmakelaar en/of verkoopmakelaar

Wij van Dichtbij Makelaardij staan jou bij in het gehele aankoop- of verkoopproces in Rotterdam. Je krijgt van ons alle aandacht en wij zijn altijd bereikbaar voor jou. Dat zijn belangrijke kernwaarden waar we ons altijd aan houden, beloofd. 

Als je een huis wilt kopen in Rotterdam dan gaan wij aan de slag als aankoopmakelaar. Samen gaan we op zoek naar jouw nieuwe (t)huis. Ook als je je huis wilt verkopen, staan we voor je klaar van het begin tot het einde. Een snelle en succesvolle verkoop is ons doel. Heb je minder haast? Geen probleem, wij houden rekening met uw wensen. Natuurlijk is er ook de optie om beiden te combineren. Dan helpen we je met onze Dichtbij verhuisservice om een huis te kopen en verkopen.

Neem contact met ons op

Heb je vragen of interesse in onze dienstverlening? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, we staan je graag te woord.

Onze beloften

We zeggen wat we doen, maar we doen vooral wat we zeggen. Om jou echt verder te brengen doen we jou een aantal beloften. Beloofd.

  • Alle aandacht

  • Juridische expertise in huis

  • De beste promotie van jouw huis

  • De beste deal

  • Altijd op de hoogte blijven

  • Scherpe tarieven

  • Goede bereikbaarheid

  • Jij een thuis, zij een huis

Wil je meer weten over onze beloften? En ben je ook benieuwd naar wat ons drijft? Lees dan hier verder.

Gratis waardebepaling