Snel je (nieuwe) woning laten taxeren

Je hebt zojuist een woning gekocht. Of je wilt je huidige hypotheek oversluiten om te profiteren van een lagere rente. Of je wilt je hypotheek verhogen om je huis te verduurzamen. Of je gaat uit elkaar. Er kunnen verschillende redenen zijn om je (nieuwe) huis te laten taxeren. In ons werkgebied werken we samen met een aantal onafhankelijke taxateurs uit de regio. Dit zijn ervaren specialisten met veel kennis van de lokale woningmarkt die bovendien gewend zijn om snel te schakelen.

Als je een hypotheek nodig hebt voor je nieuwe woning, je hypotheek wilt oversluiten of deze wilt verhogen dan moet de waarde van het huis door een taxateur worden vastgesteld. De geldverstrekker wil namelijk de waarde van de woning weten om zodoende de hoogte van de lening en de voorwaarden te kunnen bepalen. Een taxatierapport geeft dit overzicht. Je hebt het in bijna alle gevallen nodig bij het aanvragen, oversluiten of verhogen van een hypotheek.

De taxateur maakt allereerst een ‘opname van de woning’. Op basis van deze opname wordt vervolgens het taxatierapport opgesteld. Hierbij wordt onder andere gelet op:

  • type woning;
  • omvang, aard en indeling van de woning;
  • omvang, aard en indeling van het perceel waar de woning op staat;
  • ligging en uitzicht;
  • afwerkingsniveau;
  • bouwkundige kwaliteit en staat van onderhoud;
  • esthetiek en architectuur;
  • of er beperkte zakelijke rechten op de woning of de ondergrond rusten (bijv. erfpacht of opstalrecht).

De taxateurs waarmee wij samenwerken zijn ingeschreven in het register van VastgoedCert of SCVM. Hierdoor is de kwaliteit van de taxateur en het door hem of haar opgestelde taxatierapport gewaarborgd. Dus ook bij de taxatie van jouw (nieuwe) huis brengen we je graag verder.

Ben je benieuwd naar de waarde van je huidige of toekomstige woning omdat je overweegt om deze te verkopen of kopen? Dan is een waardebepaling voldoende. Vraag binnen één minuut een gratis waarderapport aan of neem nu contact met ons op voor een vrijblijvende waardebepaling.

Antwoorden op jouw vragen

Heb je vragen of interesse in onze dienstverlening? Neem dan nu contact met ons op. Wij helpen je graag!

Gratis waardebepaling in 1 minuut