Waardeontwikkeling huizen in Zuidplas

Het is je vast niet ontgaan dat de huizenmarkt bizarre tijden kent. De prijzen blijven stijgen en het aanbod wordt steeds kleiner. Zo ook in de Zuidplas. 

Halverwege 2021 daalde het aantal transacties in de Zuidplas met 31%, dit gaat gepaard met een daling van 41% van het aanbod van woningen. Ook de gemiddelde vraagprijs steeg flink naar € 584.000. Bij driekwart van de verkochte woningen werd overboden. De gemiddelde verkooptijd in de Zuidplas is inmiddels gedaald 23 dagen. Dit is korter in vergelijking met het gemiddelde van Nederland. Ben je geïnteresseerd in een huis in de Zuidplas? De kans is dan groot dat je bod hoger moet liggen dan de vraagprijs om kans te maken.

Oorzaken prijsstijging woningen

Er zijn een aantal oorzaken voor de oververhitting van de woningmarkt. Het grootste probleem is uiteraard het woningtekort in ons land. In 2021 waren er bijna 300.000 woningen te weinig. Dit wordt versterkt door de lage rente. Hierdoor is het goedkoop om geld te lenen en kunnen kopers meer bieden voor hun droomhuis. Daarnaast maakt de overheid het financieel aantrekkelijk om geld te lenen. De Nederlandsche Bank verwacht dat de prijzen van koopwoningen in 2022 nog eens met 11,3% zullen stijgen (DNB, 2021).

Wat is de huidige waarde van jouw huis?

Heb je plannen om binnenkort te verhuizen of ben je gewoon nieuwsgierig naar de waarde van je woning? Doe dan de check met behulp van de gratis waardecalculator en ontvang binnen twee minuten een woningwaarderapport in je e-mail. Het rapport geeft een waarde-indicatie van jouw huis en vergelijkbare woningen in de buurt. Wil je een gedegen advies? Neem dan contact op ons voor een vrijblijvend gesprek.

Gratis waardebepaling

Je hebt je nieuwe droomhuis gezien. Maar is deze droom ook financieel bereikbaar? Je wilt immers niet met een kater wakker worden. Dan is het fijn om te weten wat je huidige woning waard is. Vul onze waardecalculator in en ontvang binnen twee minuten een ruwe schatting van de waarde. Wil je een nauwkeuriger waardebepaling? Dan komen wij graag langs voor een vrijblijvend gratis adviesgesprek. Dan weet je of je verder kunt.

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag alles wat we weten.

Antwoorden op jouw vragen

Gratis waardebepaling in 1 minuut