Trends in de woningmarkt in Zevenhuizen

De woningmarkt ervaart ongekende drukte. De vraag is erg hoog en het aanbod wordt steeds kleiner. Dit stuwt de huizenprijzen omhoog. In Zevenhuizen is deze trend ook te merken. 

De gemiddelde verkoopduur van huizen op de markt ligt in Zevenhuizen echt extreem laag. Huizen op de markt staan er gemiddeld maar 17 dagen op. Dat ligt flink onder het landelijk gemiddelde. Huizen worden dus heel snel verkocht in Zevenhuizen. Dit heeft als gevolg dat er snel geboden wordt, en vaak ook boven de vraagprijs. Een andere indicatie dat ook in Zevenhuizen de woningmarkt drukte ervaart, is de gemiddelde prijs per vierkante meter. Die is het afgelopen jaar flink gestegen. Vergeleken met vorig jaar is de vierkantemeterprijs gestegen met 5,2%. 

Wat veroorzaakt de prijsstijging

De stijging van de huizenprijzen heeft een aantal oorzaken. Eén van de meeste structurele oorzaak is het vraagoverschot. In 2021 kwam Nederland ongeveer 300.000 woningen tekort om aan de vraag te kunnen voldoen. Honderdduizenden huizen zijn niet zomaar bijgebouwd. Dat maakt dit probleem zo structureel. De vraag naar woningen zal nog lange tijd groter zijn dan het aanbod van woningen. Naar verwachting zullen de huizenprijzen de komende tijd dan ook niet dalen. De Nederlandsche Bank (2021) verwacht dat de huizenprijzen in 2022 met 11,4% verder zullen stijgen. 

De stijgende huizenprijzen kregen een boost door de lage hypotheekrente, wat geld lenen goedkoper maakte. Door de lage rente konden huizenkopers hoger bieden op woningen die te koop stonden. Het gevolg? Stijgende huizenprijzen.

Wat is de huidige waarde van jouw huis?

Ga je binnenkort verhuizen of ben je gewoon nieuwsgierig naar de huidige waarde van je huis? Met onze gratis waardecalculator heb je binnen twee minuten een woningwaarderapport in je mailbox. Een waarde-indicatie van jouw huis en vergelijkbare huizen bij jou in de buurt staan in het waarderapport. Heb je uitgebreider advies nodig? Neem dan contact met ons op!

Gratis waardebepaling

Je hebt je nieuwe droomhuis gezien. Maar is deze droom ook financieel bereikbaar? Je wilt immers niet met een kater wakker worden. Dan is het fijn om te weten wat je huidige woning waard is. Vul onze waardecalculator in en ontvang binnen twee minuten een ruwe schatting van de waarde. Wil je een nauwkeuriger waardebepaling? Dan komen wij graag langs voor een vrijblijvend gratis adviesgesprek. Dan weet je of je verder kunt.

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag alles wat we weten.

Gratis waardebepaling in 1 minuut