Woningwaarde trend in Nieuwerkerk aan den IJssel

In Nederland stijgen de huizenprijzen al sinds 2013. Het is erg druk op de woningmarkt. Deze ontwikkeling is ook te merken in Nieuwerkerk aan den IJssel

De huizenprijzen stijgen flink. Dat is onder andere te merken aan de gemiddelde prijs per vierkante meter. De gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwerkerk aan den IJssel is momenteel €3.538. Vergeleken met vorig jaar (€2.993) is dat een toename van 18,2%. Een andere maatstaf waar valt af te leiden dat de woningmarkt druk is, is de verkoopduur van een huis. Huizen die op de markt komen in Nieuwerkerk aan den IJssel staan er gemiddeld maar 22 dagen op. Dat is korter dan het landelijk gemiddelde. 

Waardoor wordt de landelijke prijsstijging veroorzaakt?

Het vraagoverschot is de meest structurele oorzaak. In Nederland is de vraag naar huizen veel groter dan het aanbod van huizen. In 2021 waren er ongeveer 300.000 huizen te kort. Dit soort aantallen huizen worden niet zomaar bijgebouwd. Dat kost veel tijd, geld én ruimte. Dat maakt deze oorzaak zo structureel. De huizenprijzen zullen waarschijnlijk nog wel even doorgaan met stijgen. De Nederlandsche Bank (2021) schat dat de huizenprijzen in 2022 met 11,4% verder zullen stijgen. 

Wat de huizenprijzen de afgelopen tijd een extra impuls heeft gegeven is de lage hypotheekrente. Dit zorgt ervoor dat huizenkopers voor dezelfde kosten meer geld kunnen lenen; geld lenen is goedkoper. Hierdoor is er meer geld beschikbaar om hoog te bieden op een huis. Het gevolg? Een verdere prijsstijging. 

Wat is de huidige waarde van jouw huis?

Ben je van plan binnenkort te verhuizen? Of ben je gewoon benieuwd wat je huis momenteel waard is? Check je woningwaarde met onze gratis waardecalculator. Je ontvangt binnen twee minuten een woningwaarderapport in je inbox. In dit waarderapport staat onder andere de waarde van jouw huis en vergelijkbare huizen in de buurt. Ben je toe aan een uitgebreid advies? Neem dan contact met ons op. 

Gratis waardebepaling

Je hebt je nieuwe droomhuis gezien. Maar is deze droom ook financieel bereikbaar? Je wilt immers niet met een kater wakker worden. Dan is het fijn om te weten wat je huidige woning waard is. Vul onze waardecalculator in en ontvang binnen twee minuten een ruwe schatting van de waarde. Wil je een nauwkeuriger waardebepaling? Dan komen wij graag langs voor een vrijblijvend gratis adviesgesprek. Dan weet je of je verder kunt.

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag alles wat we weten.

Gratis waardebepaling in 1 minuut