De woning waardeontwikkeling in Nesselande

In heel Nederland stijgen de huizenprijzen enorm snel. Ook Nesselande ontkomt niet aan de prijsstijging. Sinds 2013 stijgen de huizen prijzen al. In dit artikel leggen we de ontwikkeling in Nederland en Nesselande onder de loep. Ook leggen we je de belangrijkste oorzaken uit en kijken we kort naar de toekomst. 

Woningmarkt in Nesselande

In Nesselande worden huizen heel snel verkocht. De gemiddelde verkoopduur ligt met gemiddeld maar 20 dagen onder het landelijk gemiddelde. Huizen die te koop zijn, staan dus gemiddeld maar kort op de markt. Een andere indicatie dat ook in Nesselande de woningmarkt erg druk is, is de gemiddelde vraagprijs. De gemiddelde vraagprijs in Nesselande ligt flink boven het landelijk gemiddelde. In Nesselande is de gemiddelde vraagprijs €604.200. Het landelijk gemiddelde is €419.000. 

De oorzaken voor de Nederlandse prijsstijging

Er zijn een aantal oorzaken die ervoor gezorgd hebben dat de huizenprijzen al sinds 2013 stijgen. De meest structurele oorzaak is een vraagoverschot. In 2021 kwam Nederland ongeveer 300.000 huizen te kort. Er is simpelweg te veel vraag ten opzichte van het huidige aanbod. Honderdduizenden extra huizen zijn ook niet zomaar bijgebouwd. Dat is één van de redenen dat er verwacht wordt dat de huizenprijzen de komende tijd nog zullen blijven stijgen. Voor 2022 verwacht De Nederlandsche Bank (2021) een verdere prijsstijging van 11,4%. 

Wat het vraagoverschot versterkt is de lage hypotheekrente. Dit zorgt ervoor dat geld lenen goedkoop is. Doordat geld lenen goedkoper is, kunnen huizenkopers meer lenen. Het gevolg hiervan is dat er meer geld wordt geboden op een huis, wat de prijs verder omhoog duwt. 

Wat is de waarde van jouw huis?

Met onze gratis waardecalculator krijg je binnen twee minuten gratis een woningwaarderapport. In dit waarderapport staat een geschatte waarde van jouw woning en van vergelijkbare woningen in de buurt. Wil je een geavanceerder advies? Neem dan, voor een vrijblijvende gesprek, contact met ons op. 

Gratis waardebepaling

Je hebt je nieuwe droomhuis gezien. Maar is deze droom ook financieel bereikbaar? Je wilt immers niet met een kater wakker worden. Dan is het fijn om te weten wat je huidige woning waard is. Vul onze waardecalculator in en ontvang binnen twee minuten een ruwe schatting van de waarde. Wil je een nauwkeuriger waardebepaling? Dan komen wij graag langs voor een vrijblijvend gratis adviesgesprek. Dan weet je of je verder kunt.

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag alles wat we weten.

Gratis waardebepaling in 1 minuut