De ontwikkeling van de woningmarkt in Moordrecht

Net zoals in de rest van Nederland, stijgen ook de huizenprijzen in Moordrecht. Doordat er veel meer vraag dan aanbod is, zijn de huizenprijzen zo enorm gestegen de laatste jaren. Al sinds 2013 stijgen de huizenprijzen. Dit is ook zichtbaar in Moordrecht.

Een aantal oorzaken van de prijsstijging

De meest structurele oorzaak van de nationale prijsstijging is het vraagoverschot. Er zijn simpelweg te weinig huizen voor alle mensen die een huis willen. In 2021 waren er ongeveer 300.000 huizen te weinig. Deze oorzaak is structureel omdat er niet even snel honderdduizenden huizen gebouwd kunnen worden. Wat deze oorzaak versterkte, is de lage hypotheekrente. Door deze lage rente is het goedkoper om geld te lenen. Doordat het goedkoper is om geld te lenen gingen veel huizenkopers meer geld lenen en daarmee meer bieden voor een huis. 

Woningmarkt in Moordrecht

De trends die zichtbaar zijn in Nederland, zijn ook merkbaar in Moordrecht. Allereerst is de gemiddelde prijs per vierkante meter flink gestegen in Moordrecht. Vorig jaar was de gemiddelde prijs €2.818, nu is dat €3.538. Dat is een stijging van 25,6%! De gemiddelde vierkantemeterprijs is niet de enige maatstaf waaraan te zien valt dat ook de woningmarkt in Moordrecht erg druk is. Dat is ook zichtbaar aan het gemiddeld aantal dagen dat een woning op de markt is. In Moordrecht is de gemiddelde verkoopduur 24 dagen. Dat is korter dan het landelijk gemiddelde. 

Wat is de woningwaarde van jouw huis?

Ben je benieuwd naar de waarde van jouw woning omdat je verhuisplannen hebt? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Je kunt het checken met onze gratis waardecalculator. Binnen twee minuten ontvang je gratis een woningwaarderapport in je e-mail. In dit woningwaarderapport staat een waardeschatting van jouw huis en vergelijkbare huizen bij jou in de buurt. Wil je een uitgebreider advies? Neem dan contact met ons op. Door middel van een vrijblijvend gesprek geven we je meer informatie. 

Gratis waardebepaling

Je hebt je nieuwe droomhuis gezien. Maar is deze droom ook financieel bereikbaar? Je wilt immers niet met een kater wakker worden. Dan is het fijn om te weten wat je huidige woning waard is. Vul onze waardecalculator in en ontvang binnen twee minuten een ruwe schatting van de waarde. Wil je een nauwkeuriger waardebepaling? Dan komen wij graag langs voor een vrijblijvend gratis adviesgesprek. Dan weet je of je verder kunt.

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag alles wat we weten.

Antwoorden op jouw vragen

Gratis waardebepaling in 1 minuut