Huizenprijzen ontwikkeling in Moerkapelle

Zoals in bijna heel Nederland is ook in Moerkapelle de woningmarkt oververhit. De vraag overstijgt het aanbod met een prijsstijging tot gevolg. Al sinds het jaar 2013 stijgen de prijzen van huizen onafgebroken. 

Ook in Moerkapelle zijn de huizenprijzen fors gestegen. Een woning in Moerkapelle heeft op dit moment een gemiddelde vraagprijs van €605.791. Dat is fors boven het gemiddelde in Nederland. De gemiddelde vraagprijs in Nederland is €419.000. De prijs die gemiddeld per vierkante meter wordt betaald is een andere maatstaf waaraan te zien valt dat er een waardestijging plaatsvindt. De gemiddelde prijs per vierkante meter is afgelopen jaar met 29,5% gestegen naar €4.206. Dat is een flinke stijging. 

De reden voor de waardestijging

De eerste, en meest structurele, oorzaak dat de huizenprijzen zo stijgen is af te leiden uit een klassieke economische theorie. Wanneer de vraag groter is, en sneller stijgt dan het aanbod, dan moet de prijs omhoog. En een vraagoverschot is er zeker in Nederland. In 2021 waren er bijna 300.000 woningen te weinig om aan de vraag te voldoen. Deze oorzaak is structureel omdat er niet snel honderdduizenden huizen bijgebouwd kunnen worden. Dit is één van de redenen dat er wordt voorspeld dat de waardestijging van de huizen niet in de nabije toekomst zal ophouden. Sterker nog; dit jaar zullen de huizenprijzen gewoon verder stijgen (DNB, 2021).  

Wat de prijsstijging heeft versterkt is de lage hypotheekrente. De lage rente maakt sparen goedkoper, met als gevolg dat er meer geld wordt geleend voor de aankoop van een huis. Of de lage rente nog lang van kracht blijft, is afhankelijk van het beleid van centrale banken.

Wat is de huidige waarde van jouw huis?

Met onze gratis waardecalculator krijg je binnen twee minuten een woningwaarderapport in je inbox. Deze kun je gebruiken als je verhuisplannen hebt of als je gewoon benieuwd bent naar de waarde van je huis. In het woningwaarderapport staat een indicatie van de waarde van jouw huis en die vergelijkbare huizen in de buurt. Wanneer je een uitgebreid advies wilt, kun je altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvend gesprek. 

Gratis waardebepaling

Je hebt je nieuwe droomhuis gezien. Maar is deze droom ook financieel bereikbaar? Je wilt immers niet met een kater wakker worden. Dan is het fijn om te weten wat je huidige woning waard is. Vul onze waardecalculator in en ontvang binnen twee minuten een ruwe schatting van de waarde. Wil je een nauwkeuriger waardebepaling? Dan komen wij graag langs voor een vrijblijvend gratis adviesgesprek. Dan weet je of je verder kunt.

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag alles wat we weten.

Gratis waardebepaling in 1 minuut