De ontwikkeling van huizenprijzen in Capelle aan den IJssel

Het is erg druk op de woningmarkt. Er is ontzettend veel vraag naar woonruimte, terwijl er weinig aanbod is. Dit is de oorzaak dat de huizenprijzen zo enorm zijn gestegen de afgelopen jaren. Sinds 2013 is er een stijgende trend te zien in de huizenprijzen. Deze trend is ook merkbaar in Capelle aan den IJssel.

De gemiddelde vraagprijs in Capelle aan den IJssel is nu €400.289, dat is iets onder het landelijk gemiddelde van €419.000. Dat de woningmarkt echter ook in Capelle aan den IJssel oververhit is, is duidelijk te zien aan het aantal dagen dat een koopwoning op de markt is. De gemiddelde verkooptijd is namelijk maar 22 dagen. 

Hierdoor stijgen de huizenprijzen

De oververhitting van de woningmarkt heeft een aantal oorzaken. De meest structurele oorzaak is dat er simpelweg een tekort aan woningen is in Nederland. De vraag is veel groter dan het huidige aanbod. Het aanbod vergroten is niet zomaar gedaan. Even honderdduizenden huizen bouwen lukt niet op een korte termijn. Daarbij, waar moeten al die huizen gebouwd worden? Nederland staat al erg vol met woningen. Het vraagoverschot is de reden dat er niet wordt verwacht dat de huizenprijzen in de nabije toekomst zullen dalen. De Nederlandsche Bank (2021) verwacht dat de huizenprijzen met 11,4% verder zullen stijgen in 2022. 

Een andere oorzaak van de prijsstijging van woningen is de lage rente op geleend geld. Door de lage rente werd het goedkoper om geld te lenen en kon er meer geboden worden op een koophuis. Dit gaf de prijsstijging van woningen een impuls.

Wat is jouw huis momenteel waard?

Heb je verhuisplannen of wil je graag weten wat jouw huis waard is? Door middel van de gratis waardecalculator ontvang je binnen twee minuten een woningwaarderapport in je mailbox. In het waarderapport staat een waarde-indicatie van jouw huis en vergelijkbare huizen bij jou in de buurt. Wil je een uitgebreid advies over je woning? Voor een geheel vrijblijvend gesprek kun je dan contact met ons opnemen.

Gratis waardebepaling

Je hebt je nieuwe droomhuis gezien. Maar is deze droom ook financieel bereikbaar? Je wilt immers niet met een kater wakker worden. Dan is het fijn om te weten wat je huidige woning waard is. Vul onze waardecalculator in en ontvang binnen twee minuten een ruwe schatting van de waarde. Wil je een nauwkeuriger waardebepaling? Dan komen wij graag langs voor een vrijblijvend gratis adviesgesprek. Dan weet je of je verder kunt.

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag alles wat we weten.

Antwoorden op jouw vragen

Gratis waardebepaling in 1 minuut